Maderoterapija

Maderoterapija

Maderoterapija je tehnika masaže koja koristi različite drvene instrumente kako bi se postigla duboka masaža tela i stimulisala cirkulacija krvi. Ova tehnika je postala popularna kao alternativa klasičnim masažama i terapijama za oblikovanje tela. Naziv "maderoterapija" potiče od španske reči "madero", što znači drvo.

Vreme trajanja tretmana : 45 minuta
Evo nekoliko ključnih tačaka o maderoterapiji:

 

Drveni instrumenti: Maderoterapija koristi različite drvene instrumente različitih oblika i veličina, kao što su valjci, valjci s češljićima, roleri i štipaljke. Ovi instrumenti se koriste za masiranje i kompresiju tkiva tela.

Duboka masaža: Tehnika maderoterapije fokusira se na dubinsku masažu tkiva, što može pomoći u opuštanju mišića, oslobađanju napetosti i poboljšanju cirkulacije krvi. Takođe se veruje da maderoterapija može smanjiti nakupljene toksine i višak tečnosti.

Oblikovanje tela: Jedan od glavnih ciljeva maderoterapije je oblikovanje tela. Ova tehnika se često primenjuje na oblastima kao što su stomak, zadnjica, noge i struk kako bi se poboljšao tonus mišića i smanjila prisutnost celulita.

Stimulacija limfnog sistema: Maderoterapija se često povezuje sa stimulacijom limfnog sistema. Poboljšanje cirkulacije i stimulacija limfnog sistema može pomoći u eliminaciji viška tečnosti i toksina iz organizma.

Opšta dobrobit: Pored oblikovanja tela, maderoterapija može pružiti opuštanje, smanjenje stresa i poboljšanje opšte dobrobiti. Duboka masaža i dodir drvenih instrumenata mogu imati umirujući efekat na telo i um.

Individualni pristup: Kao i kod svake vrste masaže, važno je da se maderoterapija prilagodi potrebama i ciljevima svakog pojedinca. Terapeut će prilagoditi tehniku i pritisak u skladu s vašim telom i preferencijama.

Stručnost terapeuta: Kako bi se postigli najbolji rezultati i izbegle povrede, maderoterapiju bi trebalo primenjivati od strane obučenih i sertifikovanih terapeuta. Oni će imati znanje o tehnikama, kontraindikacijama i pravilnom postupku.

Kontaktirajte nas
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad na kupovinu
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram