Presoterapija

Presoterapija

Presoterapija je terapeutska tehnika koja se koristi za poboljšanje cirkulacije krvi i limfnog sistema, smanjenje otoka i poboljšanje opšteg osećaja blagostanja. Ova tehnika koristi specijalne aparate koji primenjuju pritisak na određena područja tela, obično noge ili ruke, kako bi se podstakla drenaža viška tečnosti i toksina iz tkiva.

Vreme trajanja tretmana: 30 minuta
Evo nekoliko ključnih tačaka o presoterapiji:


Princip rada
: Presoterapija koristi komore sa vazduhom koje se naduvavaju i ispuštaju kako bi se stvorio pritisak na kožu. Ovaj pritisak podstiče cirkulaciju krvi i limfnu drenažu, što može smanjiti otok, eliminisati toksine i poboljšati protok hranljivih materija.

Apliciranje aparata: Pacijent obično leži na stolu dok se komore aparata postavljaju oko odabranih područja tela, kao što su noge ili ruke. Komore se postepeno naduvavaju kako bi se stvorio pritisak koji se postepeno opušta.

Smanjenje otoka: Presoterapija je često korišćena za smanjenje otoka u ekstremitetima. Stimulacija cirkulacije i drenaža limfnog sistema može pomoći u eliminaciji viška tečnosti iz tkiva i smanjenju otoka.

Detoksikacija: Povećanje cirkulacije krvi i limfne drenaže može pomoći u eliminaciji toksina iz tela. Ova terapija se ponekad primenjuje kao deo programa detoksikacije.

Relaksacija: Mnogi ljudi doživljavaju osećaj opuštanja tokom presoterapije. Osećaj masaže koju stvara pritisak na koži može doprineti opuštanju i smanjenju stresa.

Lekovita primena: Presoterapija se često koristi u estetičke i wellness svrhe, ali takođe može imati medicinske primene. Na primer, može se koristiti kao deo tretmana za poremećaje limfnog sistema.

Saradnja sa stručnjakom: Kao i kod svake terapeutske tehnike, važno je da se presoterapija primenjuje od strane obučenih terapeuta. Pre nego što se odlučite za ovu terapiju, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom kako bi se utvrdilo da li je presoterapija odgovarajuća za vaše potrebe i da li postoje neke kontraindikacije.

Kontraindikacije: Presoterapija nije odgovarajuća za sve osobe. Postoje određene kontraindikacije kao što su trudnoća, tromboza, srčani problemi, infekcije i druge medicinske stanja. Zato je važno da se pre tretmana proceni vaše zdravstveno stanje.

Kontaktirajte nas
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad na kupovinu
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram