Transkutana električna nervna stimulacija

TENS

Transkutana električna nervna stimulacija (TENS) je terapijska tehnika koja koristi električne impulse niskog nivoa kako bi se ublažio bol i smanjila nelagodnost. Ova tehnika se primenjuje tako što se elektrode postavljaju na površinu kože na ili blizu područja gde osoba oseća bol. TENS terapija je često korišćena kao deo fizikalne terapije ili kao metoda za upravljanje hroničnim bolovima.

Vreme trajanja masaže : 45 minuta
Evo nekoliko ključnih tačaka o TENS terapiji:


Princip rada
: TENS terapija funkcioniše tako što koristi električne impulse niskog nivoa kako bi stimulisala nervne vlakne u ciljanom području. Ovi impulsi mogu blokirati ili usporiti prenos signala bola prema centralnom nervnom sistemu, čime se smanjuje percepcija bola.

Aplikacija elektroda: Elektrode se postavljaju na kožu na ili blizu područja sa bolom. Elektrode su povezane sa uređajem za TENS terapiju koji generiše električne impulse. Postoje različiti modovi i nivoi intenziteta stimulacije koji se mogu prilagoditi individualnim potrebama.

Vrste TENS terapije: Postoje različite vrste TENS terapije, uključujući konvencionalnu TENS (visokofrekventni signal koji se primenjuje povremeno), akupunkturnu TENS (elektrode se postavljaju na tačkama akupunkture) i niskofrekventnu TENS (kontinuirani signal nižeg intenziteta).

Upravljanje bolom: TENS terapija se često koristi za ublažavanje različitih vrsta bola, uključujući hronične bolove, akutne povrede, bolove u mišićima i zglobovima, migrene i druge stanja koja izazivaju nelagodnost.

Bezbednost: TENS terapija je relativno sigurna, ali je važno pravilno koristiti uređaj i slediti uputstva terapeuta ili zdravstvenog profesionalca kako bi se izbegle povrede. Elektrode se ne smeju postavljati preblizu očima, sluhu ili srčanim uređajima.

Individualni odgovor: Reakcija na TENS terapiju može varirati od osobe do osobe. Neki ljudi doživljavaju značajno olakšanje od bola, dok drugi mogu primetiti manje efekte. Važno je imati realna očekivanja.

Savetovanje sa stručnjakom: Pre upotrebe TENS terapije, preporučuje se konsultacija sa fizioterapeutom, lekarom ili drugim zdravstvenim stručnjakom. Oni će vam pomoći da utvrdite da li je ova terapija odgovarajuća za vašu situaciju i kako je pravilno primeniti.

Kontaktirajte nas
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad na kupovinu
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram