terapeutska masaža

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža je oblik masažne terapije koji se koristi za tretiranje specifičnih problema sa mišićima, zglobovima, tkivima i funkcionalnošću tela. Ova vrsta masaže ima za cilj olakšati bol, poboljšati pokretljivost, ubrzati oporavak od povreda ili hroničnih stanja, i općenito unaprediti zdravlje i dobrobit klijenta. Terapeutska masaža se često izvodi pod nadzorom stručnjaka kao što su licencirani maseri, fizioterapeuti ili osteopati.
Vreme trajanja tretmana : 45 minuta
Evo nekoliko ključnih aspekata terapeutske masaže:

 

Individualni pristup: Terapeutsko masažno iskustvo počinje pažljivom procenom klijentovog stanja. Terapeut će razgovarati sa klijentom kako bi razumeo njihove specifične potrebe, ciljeve i bilo kakve zdravstvene izazove koje treba uzeti u obzir tokom tretmana.

Ciljevi tretmana: Terapeutska masaža se fokusira na postizanje određenih ciljeva, kao što su smanjenje bolova, poboljšanje pokretljivosti, olakšanje napetosti ili ubrzavanje procesa oporavka. Terapeut će koristiti odgovarajuće tehnike i pritisak kako bi postigao ove ciljeve.

Tehničke varijacije: Terapeutska masaža koristi različite tehnike, uključujući duboko tkivo, miofascijalno oslobađanje, istezanje i mobilizaciju zglobova. Ove tehnike se primenjuju s pažnjom i preciznošću kako bi se postigao željeni terapeutski efekat.

Tretman povreda: Terapeutska masaža je često deo procesa oporavka nakon povreda kao što su sportske povrede, istegnuća mišića ili uganuća. Terapeuti mogu primeniti tehnike koje pomažu u smanjenju otoka, bolova i vraćanju normalne funkcionalnosti pogođenog područja.

Saradnja sa zdravstvenim timom: U mnogim slučajevima, terapeutska masaža se primenjuje kao deo šireg zdravstvenog plana. Terapeuti često sarađuju sa lekarima, fizioterapeutima i drugim stručnjacima kako bi osigurali koordinisani pristup pacijentovom oporavku.

Prevencija: Terapeutska masaža nije samo reaktivna, već i preventivna. Redovno primenjivanje terapeutske masaže može pomoći u sprečavanju problema sa mišićima i zglobovima pre nego što postanu ozbiljni.

Osvestiti telo: Terapeutska masaža može pomoći klijentima da postanu svesni svog tela i njegovih reakcija. Ovo osvešćivanje može biti korisno za promenu loših navika pokreta i držanja tela, što može doprineti dugoročnoj dobrobiti.

Kontaktirajte nas
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad na kupovinu
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram