Sportska masaža

Sportska masaža

Sportska masaža je specifična vrsta masaže koja je usmerena na sportiste i aktivne osobe kako bi se poboljšala sportska izvedba, ubrzao oporavak od treninga ili povreda te smanjio rizik od budućih povreda. Ova masažna tehnika kombinuje elemente duboke tkivne masaže, istezanja i masaže sa ciljem da se postignu određeni sportski rezultati.
Vreme trajanja tretmana : 45 minuta
Evo nekoliko ključnih tačaka o sportskoj masaži:

 

Priprema pred trening: Sportska masaža može se primeniti pre sportske aktivnosti kako bi se pripremili mišići za intenzivno opterećenje. Ova vrsta masaže fokusira se na zagrevanje i opuštanje mišića te povećanje cirkulacije krvi pre treninga.

Oporavak nakon treninga: Nakon intenzivnog treninga ili takmičenja, mišići mogu biti umorni, napeti ili bolni. Sportska masaža se koristi za ublažavanje napetosti, smanjenje otoka i ubrzavanje procesa oporavka. Poboljšava se cirkulacija krvi kako bi se hranljive materije brže dostavile mišićima, što može smanjiti osećaj umora.

Prevencija povreda: Redovna sportska masaža može doprineti smanjenju rizika od povreda tako što poboljšava fleksibilnost mišića i zglobova. Terapeut može identifikovati tačke napetosti ili neravnoteže u mišićima koje mogu dovesti do povreda i raditi na njihovom oslobađanju.

Povećanje pokretljivosti: Sportska masaža često uključuje istezanje i tehnike mobilizacije zglobova koje doprinose povećanju opsega pokreta. To je posebno korisno za sportiste koji zahtevaju veliku fleksibilnost, kao što su gimnastičari ili plesači.

Tretman sportskih povreda: Sportska masaža se može primeniti kao deo oporavka od sportskih povreda kao što su istegnuća, uganuća ili kontuzije. Terapeut će se fokusirati na oštećena područja i koristiti tehnike koje podržavaju brži oporavak.

Individualni pristup: Sportska masaža se prilagođava potrebama sportista i vrsti sporta kojom se bavi. Svaki sport ima svoje specifične zahteve i tipične povrede, pa terapeut uzima to u obzir kako bi pružio efikasan tretman.

Saradnja sa stručnjacima: Sportska masaža često se sprovodi u saradnji sa sportskim trenerima, fizioterapeutima i lekarima kako bi se postigao najbolji rezultat. Ova timski pristup omogućava sportistima da dobiju sveobuhvatnu brigu o svom telu i performansama.

Kontaktirajte nas
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad na kupovinu
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram